Ágdarálás – Bízza szakértő csapatra

A zöld területeken bokrok, sövény és fák nőnek, amiket rendszeresen kell metszeni. Az eltávolított gallyak és ágak elősegítik az egészségesebb és gondozottabb növények megtartását. Nem utolsó sorban pedig a biztonságosabb zöld terület fenntartásához is hozzájárulnak. A sérült, beteg, korhadt vagy túlburjánzott növényekről el kell távolítani a veszélyessé vált részeket. Az ágak és gallyak eltávolítás azonban még csak a munka első fázisát jelenti. A metszésből, vágásból származó nyesedéket zöldhulladéknak hívjuk, amit még fel kell dolgozni.

A zöldhulladék elégetése ma már nem elfogadott módszer, hiszen az ártalmas a környezetre. Az égetés során olyan égéstermék kerül ugyanis a levegőbe, ami fokozza a légszennyezést és rákkeltő hatású is. A zöldhulladék elégetése további kockázatot is rejt magában, mert a nem megfelelően kontrollált égetésből könnyen tűz keletkezhet. Mi a biztonságos és szabályos megoldás a zöldhulladék feldolgozására? Az ágdarálás ilyen, jól bevált módszer.

Az ágdarálást erre a célra tervezett berendezésekkel végzik el. Az ágdarálásra alkalmas berendezések üzemeltetése és kezelése szakember feladata. A mi cégünktől is rendelhet profi ágdarálást, amennyiben szeretné a kerti, zöld területen összegyűjtött zöldhulladékot ledaráltatni.

Az ágdarálás során a zöldhulladék egy aprítón megy keresztül és faapríték, illetve faforgács lesz belőle. Nincs szükség arra, hogy kézzel, fűrésszel, metszőollóval fáradtságos és időigényes módon tördelje, vágja kisebb darabokra a fát és az ágakat.

Mit lehet kezdeni az ágdarálásból keletkező aprítékkal? Az aprítékot többféle módon is fel lehet dolgozni, illetve újra lehet hasznosítani. Egyrészt készülhet belőle gyújtós a fatüzelésű kályhákba, kandallókba és így meg lehet vele spórolni a tűzifa egy részét. Másrészt készülhet belőle talajtakaró a fák, bokrok alá, ami védi a növényeket télen a fagytól, javítja a vízfelvételt és megakadályozza a gyomok terjedését, valamint kerti ösvényekre, virágágyásokba is leszórható, mert nagyon dekoratív. Végül az ágdarálásból származó zöldhulladékot komposztálni is lehet, ezáltal pedig a kert gondozására fordítani azt.

Áraink


Kiszállási díj: 20.000 Ft
Munkadíj: 9.000 Ft/óra 1 fő gépkezelővel

Áraink Nagykanizsa és vonzáskörzete területén érvényesek. Eltérő ígények esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti elérhetőségek valamelyikén.

Kérdése van? Írjon nekünk vagy kérjen ingyenes visszahívást az űrlap segítségével!

Nagykanizsa, Dózsa György utca 158.

Adatkezelési hozzájárulás